U ponedjeljak, 17. srpnja 2023. godine u Stocu je svečano proslavljena Prva večer trodnevnice. Prije sv. Mise ispovijedalo je više svećenika. Svečanu sv. Misu u 19:00 u župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u Stocu predvodio je don Tomislav Rajič.

U 20:00 sati započeo je mimohod kulturno-umjetničkih društava od kipa sv. Ilije, prema pozornici, gdje je uslijedila 21. Večer folklora u Stocu, na vanjskoj pozornici u crkvenom dvorištu. Manifestaciju je otvorio i sve nazočne pozdravio stolački župnik, don Gordan Božić. Između ostalih, otvaranju su nazočili gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković i dugogodišnji stolački župnik, koji je trenutno na župi u Bijelom Polju, don Rajko Marković.

Prvi su se predstavili domaćini i organizatori, HKUD Stolac, s tradicionalnim bećarcima, kolanjem, trusom, te lindžom, koja je popraćena velikim pljeskom. Nakon njih, na pozornici su se predstavili HKUD “Bijelo polje” Mostar, HKUD “Domanovići” Domanovići, HKUD “Dubrave” Aladinići, HKUD “Brotnjo” Čitluk, HKUD “Prenj” Prenj, HKUD “Rotimlja” Rotimlja, HKUD “Luke” Višići, te po prvi na Večeri folklora predstavila se i Ženska klapa “Bura”.

Poslije službenog programa slijedila je podjela zahvalnica, te veličanstveni vatromet, a za dobru zabavu bila je zadužena Grupa Konoba.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"