Korizmeno klanjanje u Stocu 2021.U subotu, 13. ožujka 2021. u 19,00 sati u stolačkoj župnoj crkvi sv. Ilije Proroka organizirano je jednosatno Korizmeno klanjanje pred Presvetim za čitavu župu. Klanjanje je, u vrlo lijepo aranžiranoj crkvi, predvodio stolački župnik don Rajko, župni pjevački zborovi: „Vidoštačka kraljica“, „Angelus“, „Modra rijeka“ i „Župni Folklor“ otpjevali su prikladne pjesme i skupa s Božjim pukom počastili na najljepši mogući način Krista Gospodina u Presvetom Sakramentu, mladi studenti iz župe pročitali su tekstove iz Svetoga Pisma, koji su vjernike potakli na razmišljanje, ministranti su spretno posluživali oko oltara, stolački vjernici ispunili crkvu do posljednjeg mjesta, a Marko Raguž-Sliko je sve brižljivo i diskretno zabilježio da se ova lijepa večer ne zaboravi.

Na početku je Dumo izložio Presveto, a pjevači intonirali Svet, svet, svet…. čime je započelo jednosatno klanjanje u molitvi, pjesmi, svetopisamskim tekstovima, adoraciji… Dumo je poslije čitanje Evanđelja uputio pobožnom puku nekoliko poticajnih riječi, a onda sve pozvao na osobno i zajedničko druženje i razgovor s Isusom, Bogom i Spasiteljem našim. Na kraju je sve završilo: Litanijama Presvetog Srca Isusova, Divnoj dakle, Blagoslovom s Presvetim, Blagoslovljen budi Bog, Ostani s nama jer večer je i razlazom u tišini.

Poslije se svijet kratko zadržao pred crkvom u ugodnom razgovoru, uz oduševljene komentare ove predivne bogate duhovne večeri. Bogu hvala na svim darovima kojima nas svakodnevno obasiplje.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"