Povodom patrona župe sv. Josipa Radnika u Domanovićima, u subotu, 29.travnja 2023. godine, održana je folklorna manifestacija na Domanovićima, na kojoj je nastupilo HKUD Stolac.

U crkvi sv. Josipa, najprije slavljena sv. Misa u 18 sati, a poslije Mise, upriličena je folklorna manifestacija “Sv. Josipe, moli za nas” na vanjskoj pozornici kod župne crkve u 19 sati.

Na samom početku uz kratku molitvu, pozdrave te izraz zadovoljstva na zajedničkom druženju okupljenima se obratio don Tomislav Rajič.

Uz HKUD "Stolac", ove godine nastupili su još domaćini, HKUD ”Domanovići” iz Domanovića, HKUD ”Vesela šokadija” iz Gundinca, KUD ”Luzarica” iz Pridrage, HKUD ”Crnjac” iz Širokog Brijega, HKUD ”Dubrave” sa Aladinića, HKUD ”Leopold” iz Grabovina, HKUD ”Rotimlja” iz Rotimlje te HKUD ”Višići” iz Višića.

HKUD Stolac se predstavilo s pozdravnim i muškim bećarcem, pjesmama "Grana javora" i "Šta to radiš Maro", te pletenim kolom.

Ovo je ujedno bio prvi službeni nastup u nošnji za nove članove HKUD Stolac.

Poslije nastupa, za sve sudionike upriličena je večera u Pastoralnom centru kod župne crkve, a poslije večere, za dobru zabavu pobrinula se
grupa X.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"