U treću subotu Adventa, 10. prosinca 2022. u župi Potoci-Bijelo Polje organiziran je i održan „Advent u Bijelom polju 2022“. Bjelopoljski mladi, predvođeni župnim Folklorom, uključujući i mnoge župljane, u dogovoru sa župnikom don Rajkom Markovićem dobro su se pripremili za ovaj skup.

Događaj je zamišljen kao duhovno-kulturna i humanitarna večer, a svi okupljeni su se mogli počastiti domaćim uštipcima, fritulama, kuhanim vinom i kobasicama, uz simbolične novčane priloge koji će biti donirani u humanitarne svrhe.

Don Rajko je najprije pozdravio sve okupljene i zahvalio na dolasku, te izmolio blagoslovnu molitvu i ovogodišnji Advent u Bijelom polju proglasio otvorenim.

Večer je otvorio bjelopoljski Folklor božićnim veselanjem, stari pučki način slavljenja predbožićnog i božićnog vremena, svojstven samo hercegovačkim Hrvatima, a nakon domaćina predstavilo se i naše HKUD Stolac, također s božićnim veselanjem. Istaknut ćemo i čestitat ćemo mladim članovima HKUD Stolac, kojima je ovo prvi javni nastup otkako su se upisali u stolački folklor. Njih ukupno 27 novih članova već dva mjeseca vrijedno radi i uči folklorne pjesme i plesove.

Stolačka župa se, osim folklornom, predstavila i crkvenom božićnom pjesmom u izvedbi župne glazbene skupine „Angelus“, a nakon službenih nastupa, glazbenu zabavu započeli su zajedno stolački i bijelopoljski glazbenici, a večer je završila uz zvuke tamburice i TS Esminger.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"