Stolački maturanti 2021.Stolački maturanti, 40 mladića i djevojaka, proslavili su svoju Maturalnu večer u Stocu u petak, 28. svibnja 2021. Iako smo još uvijek u pandemijskoj situaciji, večer je bila dostojanstvena i lijepa.

Maturalno slavlje je započelo svečanom sv. Misom u stolačkoj crkvi sv. Ilije Proroka u 19,00 sati, na koju su došli ovogodišnji maturanti, njihovi razrednici, ravnateljica, pedagogica, profesori, roditelji, prijatelji i rodbina. Puna crkva i plato pred crkvom naroda Božjega.

Sv. Misu je predvodio i prikladnu riječ na početku slavlja i u propovijedi uputio stolački župnik don Rajko Marković. Dan prije su se svi maturanti u stolačkoj crkvi ispovijedili kako bi se na maturalnoj sv. Misi pričestili i tako s Bogom započeli zrelo razdoblje svoga mladenačkog života. Pod sv. Misom čitali su misna čitanja, predmolili Molitvu vjernika i na kraju riječ zahvale uputili predstavnici maturanata. Liturgijsko pjevanje predvodila je stolačka djevojačka skupina „Angelus“, a ministrirali su župni ministranti.

Poslije sv. Mise uslijedilo je u crkvi i vani u crkvenom dvorištu slikanje međusobno i sa svojom rodbinom i prijateljima. Župnik je okupljeni puk, pod starom lipom, počastio osvježavajućim pićima, koje su iznijeli stolački momci, a sve u ugodnom razgovoru i dobrom raspoloženju. U 20,00 sati maturanti su, uza zvuke stolačkih zvona, krenuli na jedno zajedničko prigodno čašćenje u vilu „Ragusa“, poštujući trenutne epidemiološke mjere. Da se ova lijepa maturantska večer ne zaboravi pobrinuo se Studio „Photo Pavlović“, u vlasništvu gosp. Pere Pavlovića s Pješivca. Stolačke maturante pohvaljujemo na ovakvom slavljenju mature i čestitamo im na lijepom ponašanju, kvalitetnoj organizaciji i dostojanstvenom držanju.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"