Stolac - Vukovaru 2020. Danas je Vukovar mjesto posebnog pijeteta, 29 godina od stradanja grada. Vukovar je simbol otpora hrvatskog naroda velikosrpskoj agresiji, zato zaslužuje i naše suosjećanje, poštovanje, potporu i molitvu, kao što to zaslužuje i Škabrnja i mnoga naša ostala mjesta i gradovi koji su stradali u Domovinskom ratu.

Danas obilježavamo i 29.-tu obljetnicu uspostave HZ HB koja je u teškim vremenima zaštitila naš hrvatski narod a pogotovo u Domovinskom ratu i poraću.

Večeras, 17. studenoga 2020. u 18,00 Stočani su skupa s predstavnicima općinske vlasti, braniteljskih udruga i mladih, priredili na Centru grada kod Spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, sjećanje na Vukovar i Škabrnju. Najprije su upalili svijeće-lampione na Centru grada kod Spomenika, a onda je stolački župnik don Rajko u pratnji ministranata predvodio molitvu za sve poginule i nestale Vukovarce, Škabrnjane i sve poginule i pokojne u našoj hrvatskoj povijesti, osobito za one koji su svoje živote utkali u našu slobodu.

Neka dobri Bog svim pokojnima udijeli mjesto u svome kraljevstvu, a ucviljenim obiteljima neka podari utjehu u vjeri.

stolac_vukovaru_01.jpg stolac_vukovaru_02.jpg stolac_vukovaru_03.jpg

stolac_vukovaru_04.jpg stolac_vukovaru_05.jpg stolac_vukovaru_06.jpg

stolac_vukovaru_07.jpg stolac_vukovaru_08.jpg stolac_vukovaru_09.jpg

stolac_vukovaru_10.jpg stolac_vukovaru_11.jpg stolac_vukovaru_12.jpg

stolac_vukovaru_13.jpg