HKUD Stolac na Adventu u Bijelom Polju 2023.

U treću subotu Adventa, 16. prosinca 2023. u župi Potoci-Bijelo Polje organiziran je i održan „Advent u Bijelom polju 2023“. Bjelopoljski mladi, predvođeni župnim Folklorom, uključujući i mnoge župljane, u dogovoru sa župnikom don Rajkom Markovićem dobro su se pripremili za ovaj skup. Događaj je zamišljen kao duhovno-kulturna i humanitarna večer, a svi okupljeni su se mogli počastiti domaćim uštipcima, fritulama, kuhanim vinom i kobasicama, uz simbolične novčane priloge koji će biti donirani u humanitarne svrhe.

Opširnije...

Članovi HKUD Stolac sudjelovali na Dobrotvornom kuhanju u sklopu Adventa u Stocu

U sklopu manifestacije “Advent u Stocu 2023.”, u subotu je održan događaj pod nazivom “Dobrotvorno kuhanje“. Lijepo vrijeme i ugodni mirisi privukli su mnoge posjetitelje u središte grada na Bregavi. Najprije je stolački župnik don Gordan Božić blagoslovio okupljene i pripremljena jela, nakon čega se hrana mogla kušati.

Opširnije...

HKUD Stolac na 23. dubravskim susretima 2023.

Naše HKUD „Stolac“ iz Stoca, povodom svetkovine Svi Sveti, 1. studenoga 2023. godine na Aladinićima, nastupilo je na 23. dubravskim susretima.

Nakon svete Mise, koju je predvodio mons. Ivan Štironja, biskup porečki i pulski, uslijedilo je pučko veselje i smotra folklora.

Sve je započelo mimohodom od Osnovne škole Crnići do vanjske pozornice ispred župne crkve.

Opširnije...

FOTO| HKUD Stolac se predstavilo na Večeri hrvatskog folklora u Tivtu

“Večer hrvatskog folklora u Tivtu” organizirana je u subotu, 16. rujna, zahvaljujući suradnji Udruge građana Vidoški grad iz Stoca i Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

Na početku večeri, nazočne je pozdravio predsjednik HNV-a, gospodin Zvonimir Deković: „Ovakva druženja sigurno ne nastaju sama od sebe, a za ovo večerašnje možemo zahvaliti, koliko nama, toliko i Sv. Vidu tivatskom, iz prve polovice XIV .st. i Sv. Vidu stolačkom, iz prve polovice XV. st., koji je u to vrijeme bio posjed Hercega Stjepana Vukčića Kosače, odnosno Vidoškom gradu, koji je po Sv. Vidu dobio ime“.

Opširnije...

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"