Velika Subota u Stocu, 3. travnja 2021.Čitavu Veliku Subotu stolački je puk bio u znaku Groba Isusova, kroz cjelodnevnu dvanaestsatnu molitvu. Župnik i ministranti otvorili su molitvu kod Groba Isusova od 8,00 do 8,30 sati ujutro i zatvorili molitveni dan od 19,30 do 19,40 sati, a poslije su se pripremali za obrede Velike Subote.

Vjernici su kroz čitav dan dolazili u crkvu osobno i u velikim skupinama i molili, čitali i razmišljali o Isusu, a mladi, ovogodišnji apostoli i bakljonoše, te Folkloraši i ostali mladi iz župe trajno su naizmjence dežurali u molitvi kod Groba Isusova.

U 20,00 sati započeli su obredi u župnoj crkvi, jer smo ove godine zbog novonastale pandemijske situacije dobili od našega biskupa upute da se izostave: paljenje ognja i blagoslov krsnog studenca. Zato se odmah pristupilo paljenju uskrsne svijeće, i pohvale uskrsnoj svijeći. Obrede je predvodio stolački župnik don Rajko, koji je na početku sve nazočne lijepo pozdravio, te najavio i rastumačio protokol večeri: Večerašnji se obredi dijele u četiri dijela: Služba svjetla, Služba riječi, Krsna služba i Euharistijska služba.

I večeras se svijet odazvao u velikom broju. Puna crkva puka Božjega i pun plato pred crkvom. Veliki zbor „Mladi“ na koru, ministranti obučeni oko oltara, župno osoblje je vrlo lijepo okitilo crkvu, oltare i Grob Isusov. Stolačke domaćice donijele su jelo na blagoslov: kruh, kolače, jaja… koje je dumo na kraju sv. Mise blagoslovio, pa smo se tim jelom poslije sv. Mise svi okrijepili nakon dugog korizmenog posta.

Dumo je nakon evanđelja održao prigodnu propovijed, a na kraju propovijedi u svoje ime, u ime svih čestitara, župljana i prijatelja iz Domovine i svijeta svima nazočnima čestitao Uskrs i sve uskrsne blagdane. A sutra na dan Uskrsa bit će pročitana uskrsna čestitka našega biskupa Petra. Cijela je crkva složno pjevala uskrsne pjesme, a pogotovo na kraju Kraljice neba. Nakon svega programa u crkvi, sva tri župna zvona su svečano svojim milozvučnim tonovima obznanila uskrsnu radost svemu puku stolačkomu. Bogu hvala!

velika_subota_01.jpg velika_subota_02.jpg velika_subota_03.jpg

velika_subota_04.jpg velika_subota_05.jpg velika_subota_06.jpg

velika_subota_07.jpg velika_subota_08.jpg velika_subota_09.jpg

velika_subota_10.jpg velika_subota_11.jpg velika_subota_12.jpg

velika_subota_13.jpg velika_subota_14.jpg velika_subota_15.jpg

velika_subota_16.jpg velika_subota_17.jpg velika_subota_18.jpg

velika_subota_19.jpg velika_subota_20.jpg velika_subota_21.jpg

velika_subota_22.jpg velika_subota_23.jpg velika_subota_24.jpg

velika_subota_25.jpg velika_subota_26.jpg velika_subota_27.jpg

velika_subota_28.jpg velika_subota_29.jpg velika_subota_30.jpg

velika_subota_31.jpg velika_subota_32.jpg velika_subota_33.jpg

velika_subota_34.jpg velika_subota_35.jpg velika_subota_36.jpg

velika_subota_37.jpg velika_subota_38.jpg velika_subota_39.jpg

velika_subota_40.jpg velika_subota_41.jpg velika_subota_42.jpg

velika_subota_43.jpg velika_subota_44.jpg velika_subota_45.jpg

velika_subota_46.jpg velika_subota_47.jpg velika_subota_48.jpg