Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu - subota i nedjelja, 9. i 10. svibnja 2020. pod geslom „Što god vam rekne, učinite“. Program: U subotu, 9. svibnja do 9,00 s. dolazak u Zagreb, u 9,30 s. kateheze u 20-ak velikih centara, sv. Misa, u podne odlazak mladih kod obitelji po župama, koje će nas primiti kao domaćini, zatim ručak po obiteljima ili u župama, od 14 do 18 sati program u centru Zagreba: Katedrala o bl. Alojziju Stepincu, bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj o bl. Ivanu Merzu, povratak u župe, večera i program.

U nedjelju, 10. svibnja u jutarnjim satima dolazak na Trg bana Jelačića gdje će biti predprogram, a u 11,00 sati Središnje euharistijsko slavlje – Sv. Misa, koju prenosi HRT. Nakon sv. Mise u 13,30 sati stanka za ručak na Kaptolu.

U povratku ćemo posjetiti Karlovac, Nacionalno svetište sv. Josipa i Krašić rodnu župu bl. kardinala Stepinca u kojoj je proveo posljednje godine svoga zatvorskog života i umro na glasu svetosti. Povratak u Karlovac, zajedničko druženje uz prigodni domjenak i povratak kućama. Mladi, pripremimo se se za ovaj jedanaesti veličanstveni Susret, koji se organizira na sveopćoj hrvatskoj razini. Idemo i mi iz Stoca i mladi i Dumo autobusima i sudjelujemo u programima oba dana.

Neka se javljaju mladi od prvoga razreda Srednje škole pa dalje. Pripremite važeće dokumente a to su HR ili BH putovnice ili Osobna hrvatska iskaznica. Put košta za dva dana, povratna karta uz prigodne majice i kotizaciju 60 KM. Ovo će biti zaista jedno lijepo i svečano Hodočašće svehrvatske katoličke mladeži. Upise i uplate s potrebitim podatcima primamo od danas, 16. veljače pa do 12. ožujka, još su pred nama tri nedjelje, 20-ak dana na raspolaganju, a do 15. ožujka mi župnici moramo predati popise svih hodočasnika organizatorima Susreta. Za sada mladi javljajte se da ne okasnite, a sve ostalo ćemo poslije. Naručili smo dva autobusa, ali tko se prije javi ima prednost i čim popunimo mjesta stajemo s upisima.

Polazak je u subotu u ponoća, a povratak u nedjelju poslije ponoća u jutarnjim satima. Mladi dobro učite u školi i polažite ispite na fakultetima pa da vas roditelji rado puste i plate vam put na ovaj Susret HKM u Zagrebu na kome se očekuje 35-50 tisuća mladih iz svih krajeva „gdje Hrvati dišu“, a na sv. Misi na Trgu očekuje se 80-100 tisuća sudjelovatelja. Mladi sretno i s blagoslovom!