Adventski koncert na Centru u  Stocu 2019.Na četvrtu nedjelju Došašća, 22. prosinca 2019. u 16,00 sati, na Centru grada, u Športskoj dvorani u Stocu dogodio se veličanstveni adventski događaj. Sve župe stolačkoga kraja Rotimlja, Aladinići, Prenj i Stolac upriličile su na Centru tradicionalni Adventski koncert.

Na početku je sve nazočne pozdravio stolački župnik don Rajko Marković, izrazio svima srdačnu dobrodošlicu, zahvalio na lijepom odazivu, te svim izvođačima zahvalio na pripremljenom programu a onda pozvao da se oglase zvona i najave Adventski koncert.

Zazvonila su sva tri zvona s gradskog zvonika Biskupijskog centra u Stocu u skladnim tonovima, što je okupljeni svijet s oduševljenjem pozdravio. Poslije je riječ uzela voditeljica programa Antea Aleksić, te najavljivala župu po župu u nastupu. Svi sudjelovatelji došli su sa svojim svećenicima i ostalim župljanima na Centar u Stolac u poslijepodnevnim satima. Na Centru, ove godine u Športskoj dvorani radi kiše, u programu od sat vremena župe su, pred brojnim okupljenim mnoštvom, izvele svoj adventski program u najljepšem svijetlu, uz pjevanje župnih zborova, skupina i klapa svih navedenih župa, na opće zadovoljstvo svega puka. Svaki zbor izveo je po dvije adventske skladbe.

Poslije duhovnog programa HKUD „Stolac“ izvelo je „Božićno veselanje“ stari pučki način slavljenja predbožićnog i božićnog vremena kroz pjesmu, svojstven samo stolačkom kraju. Poslije svega programa stolački župnik zazvao je Božji blagoslov na čitav grad i okupljeni Božji narod, čime je službeno završio prigodni program. I na kraju kao veliko iznenađenje večeri upriličen je veličanstveni „vatromet“, na opće zadovoljstvo okupljenoga mnoštva.

A onda je uslijedila ugodna adventska večer uz zajedničko druženje, razgovor i čašćenje svega okupljenog mnoštva, jer već su pristigli dragi gosti, rodbina i prijatelji, te stolački iseljenici iz čitavog svijeta koji za božićne blagdane dolaze svojim rodnim ognjištima i svojoj rodbini i prijateljima. Stolačko zajedništvovanje u gradu na Bregavi nastavljeno je dugo u noć u ugodnoj i lijepoj adventskoj večeri. Bogu hvala na ovakvim radosnim susretima.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"