Nova Godina – Marija Bogorodica  u  Stocu  2017.Na Novu Godinu, 1. siječnja 2017. misno slavlje u stolačkoj župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u 11,00 sati, predvodio je stolački župnik don Rajko. Na početku misnog slavlja, u prepunoj crkvi, sve je nazočne vjernike, pozdravio stolački Dumo i zaželio svima sretnu i blagoslovljenu Novu 2017. godinu.

Pod sv. Misom čitali su mladi iz župe i stolački bogoslov Stanko, a misno pjevanje predvodio je stolački župni Veliki zbor „Mladi“. Župni su ministranti, njih dvadesetak, svojom službom oko oltara uveličali misno slavlje, a časne sestre Slava i Alojzija dostojno pripremile crkvu i župnu kuću da nam svima bude ugodno i po dušu i po tijelo.

Dumo je propovijedao o Mariji Bogorodici, dogmi Katoličke crkve, koja se upravo slavi na početku građanske godine, te pozvao vjernike na pobožnost prema Gospi, a sve nazočne pozvao na jednu životnu inventuru u protekloj godini i snažnu odluku da ćemo biti bolji u nastupajućoj godini.

Na kraju sv. Mise župnik je pročitao statistiku u župi, te kratko prešao sve bitne značajke župe, pa iz stoljetnog kalendara pročitao i kakvo nas vrijeme očekuje u 2017. godini. A nakon statistike, svi su vjernici u prepunoj crkvi, predvođeni župnim zborom, otpjevali „Tebe Boga hvalimo“ i na taj način zahvalili Gospodinu za sva dobra, koja nam je udijelio u protekloj godini, a zazvali Božji blagoslov za nastupajuću 2017. godinu.

Poslije sv. Mise svijet se neko vrijeme zadržao pred crkvom u ugodnu čašćenju, čestitanju i prijateljskom razgovoru, a da se ne gube stari dobri običaji mladi su pred crkvom malo i zaveselali.