Hodočašće u Travnik na grob Č. Sl. Božjega Petra BarbarićaHodočašće u Travnik na grob Č. Sl. Božjega Petra Barbarića: Najavljujem i danas hodočašće u Travnik, 2. lipnja 2016. u četvrtak, na grob Č.Sl.B.P. Barbarića koji je na Veliki Četvrtak, 15. travnja 1897. preminuo u Travničkom sjemeništu na glasu svetosti. Od tada do danas svakoga četvrtka služi se sv. Misa u 11,00 sati u Sjemenišnoj crkvi uz njegov grob, gdje se okupi veliki broj naroda i trajno se dobivaju mnoga uslišanja, što pokazuju i brojne zahvalne ploče na njegovu grobu.

Želimo poći i mi iz Stoca na jedno naše župno hodošaće, pomoliti se ovom našem hercegovačkom duhovnom  velikanu, a i molit ćemo Gospodina da ga Crkva što prije proglasi blaženim. Gledat ćemo napuniti 2 autobusa, koji će poći u 5,00 sati ujutro od župne crkve u Stocu. U Rami odmor i preko Bugojna nastavljamo put prema Travniku.

Sv. Misa uTravničkom sjemeništu uz grob Petra Barbarića bit će u 11,00 sati, obavijestit ćemo i našega biskupa Ratka i zamoliti ga ako bi nam mogao predvoditi ovu sv. Misu. Petar je velikan koji pripada i Hercegovini gdje se rodilo i Bosni gdje je postigao duhovnu veličinu, a pošao je u Travničko sjemenište sa željom da postane dumo.

Ponijet ćemo uza se hranu i piće za usput, a poslije sv. Mise ručkom će nas u sjemeništu počastiti uprava sjemeništa… tu ćemo se susresti sa sjemeništarcima i njihovim profesorima i odgojiteljima, pogledat ćemo i kratki film o Petru Barbariću. Poći će i naši ministranati 7. i 8. razreda, koji će ministrirati pod sv. Misom, a poći će i naš Veliki zbor Mladi, koji će pjevati pod sv. Misom, a Folklor će poslije Mise dati i malo programa u Sjemeništu i pred crkvom. Ponijet ćemo našim sjemeništarcima i njihovim profesorima i malo naših hercegovačkih proizvoda… i uvjeren sam da će nam bili lijepo, a možemo se gore i ispovijediti i dobiti potpuni oprost, možemo dati lemuzinu, tko želi uplatiti sv. Misu, dati prilog, kupiti suvenir. Povratna karta košta 20 KM… Upise i uplate primamo odmah, u povratku ćemo posjetiti samostan na Šćitu, toliko za sada, a sad je najvažnije prijaviti se.

Kontakt info

HKUD "STOLAC" Stolac
Zrinsko-Frankopanska bb
88360 Stolac

 +387 (0)63 496 009

 +387 (0)36 853 005

 +387 (0)36 853 005

 info@hkud-stolac.com

"Stolac grad svetog Ilije, u njemu mi najmilije,
Stolac grad volim ja, sve dok teče Bregava!"