Svečano proslavljena druga večer trodnevnice i „Večer Folklora“ u Stocu 2015.U subotu, 18. srpnja 2015. u Stocu je svečano proslavljena druga večer trodnevnice. Prije sv. Mise ispovijedalo je više svećenika, a svijet se okupljao u velikom broju, kako domaći tako i gosti i 10 HKUD-ova iz Lijepe naše i Hercegovine.

Svečanu sv. Misu u 19,00 s. u župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u Stocu predvodio je i prikladnu propovijed održao don Damjan Raguž, župnik Rotimlje, uz skladno pjevanje crkvenog Velikog mješovitog zbora iz župe Rotimlja, predvođeni don Ivanom Perićem, župnikom Cima i Ilića.

U 20,00 s. započela je Dvanaesta „Večer folklora“ u Stocu na vanjskoj pozornici u crkvenom dvorištu. Svih 10 folklornih društava i klapa prošlo je u mimohodu ispred pozornice i predstavilo se nazočnom mnoštvu. Župnik don Rajko uz pozdrav nazočnim gostima i svemu okupljenom narodu, pozdravio je i sva folklorna društva i klape:

  1. HKUD „Stolac“ Stolac;
  2. HKUD „Bosansko Izvorno Kolo“ Stolac;
  3. KUD „Brinje“ iz Brinja Lika -Hrvatska;
  4. HKUD „Brotnjo“ Čitluk;
  5. HKUD „Herceg Stjepan“ Blagaj-Buna;
  6. Muška klapa „Stina“ Ploče-Hrvatska;
  7. HKUD „Rotimlja“ Rotimlja;
  8. HKUD „Domanovići“ Domanovići;
  9. HKUD „Luke“ Višići i
  10. Ženska klapa „Cavtajke“ Cavtat-Konavle, Hrvatska.

Poslije su voditelji Marko i Matea lijepo vodili program i najavljivali svako društvo uz kratku osobnu iskaznicu društva. Poslije službenog nastupa don Rajko je podijelio svim sudjelovateljima u programu zahvalnice, župnu lozu iz murvove bačve, vino iz stolačkih vinarija, prospekt župe Stolac, župnu Turističku monografiju i CD i DVD stolačkog društva.

Nakon podjele zahvalnica priređen je veličanstveni Vatromet od nekoliko minuta, na ugodno iznenađenje svega okupljenog mnoštva. Folklori su zatim pošli na večeru, a tada je uslijedila opća župna fešta koju je predvodila popularna grupa „Pelegrin“ iz Jasenice-Mostar. Svi su se uključili u feštu, posebno djeca i mladi, a ostali je svijet uživao u fešti, pjesmi i razonodi te prijateljskom razgovoru i čašćenju hladnim pićima. Sva ova lijepa svečanost prošla je dostojanstveno, na opće zadovoljstvo svega nazočnog mnoštva.