Stočani na Miholjdanskom hodočašću u Trebinju 2014.Župljani župe Stolac predvođeni svojim župnikom don Rajkom hodočastili su u Trebinje za dan Trebinjske biskupije, povodom blagdana sv. Mihovila Arkanđela koji je biskupijski zaštitnik.

Hodočašće se svake godine organizira u nedjelju koja je najbliža blagdanu sv. Mihovila, a ove godine je to bila nedjelja 28. rujna 2014.

Svečanu sv. Misu u 12,00 sati u trebinjskoj katedrali predvodio je naš biskup Ratko, u koncelebraciji velikog broja svećenika. Prigodnu propovijed održao je don Željko Majić generalni vikar iz Mostara. Prepuna katedrala hercegovačkih vjernika i naših iseljenika iz dubrovačkog kraja, a isto toliko i na platou pred katedralom.

Ove godine trebinjski župnik i dekan don Milenko Krešić pozvao je župu Stolac da predvodi liturgijsko pjevanje i misna čitanja. Pa je tako naš Veliki zbor „Mladi“ pošao autobusom iz Stoca i predvodio misno pučko pjevanje s kora pod ravnanjem časne sestre Alojzije. Čitava se crkvena zajednica pod sv. Misom uključila u pjevanje pa smo djelovali svi kao jedan veliki dobro uvježbani pjevački zbor.

Pod sv. Misom Psalam i Aleluju pjevali su s ambona od oltara naši momčići-ministranti iz Stoca „Klapa 6“, a misna čitanja i Molitvu vjernika pročitalo je 7 stolačkih srednjoškolaca lanjskih mnistranata. Baš ih je lijepo bilo vidjeti oko oltara.

Poslije sv. Mise stolački Folklor HKUD „Stolac“, čiji su članovi ujedno i crkveni pjevači i župni folkloraši predvodili su pred katedralom pučko slavlje kroz bećarac i pjesmu na radost svega okupljenog puka.

Nakon pučkog programa sve stolačke mlade počastio je trebinjski župnik u župnoj kući prigodnim domjenkom, nakon čega se opet nastavilo pučko slavlje u župnom dvorištu predvođeno mladima iz Stoca u pjesmi i igri.

Iz Trebinja smo se vratili svi jako zadovoljni, ohrabreni u vjeri, u želji da se ova lijepa tradicija trebinjskog hodočašća i dalje nastavi na radost svega hercegovačkog vjernog puka.

trebinje01.jpg trebinje02.jpg trebinje03.jpg

trebinje04.jpg trebinje05.jpg trebinje06.jpg

trebinje07.jpg trebinje08.jpg trebinje09.jpg

trebinje10.jpg trebinje11.jpg trebinje12.jpg

trebinje13.jpg trebinje14.jpg trebinje15.jpg

trebinje16.jpg trebinje17.jpg trebinje18.jpg

trebinje19.jpg trebinje20.jpg trebinje21.jpg

trebinje22.jpg trebinje23.jpg trebinje24.jpg

trebinje25.jpg trebinje26.jpg trebinje27.jpg

trebinje28.jpg trebinje29.jpg trebinje30.jpg

trebinje31.jpg trebinje32.jpg trebinje33.jpg

trebinje34.jpg