Stolački Dumo, dva župna Folklora i „Klapa 6“ na slavlju u župi Domanovići 2014.Stolački Dumo Rajko, dva župna Folklora: HKUD „Stolac“, HKUD „Bosansko izvorno kolo“ i „Klapa 6“ u pratnji s. Alojzije odazvali su se, pozivu domanovićkog župnika don Ivana Bebeka i sudjelovali na drugoj večeri trodnevnice u utorak, 29. travnja 2014. u čast sv. Josipa Radnika zaštitnika župe.

Svečanu sv. Misu u 18,00 s. u koncelebraciji mjesnog župnika, predvodio je stolački Dumo.

Na početku je župnik don Ivan predmolio pobožnost sv. Josipu, pozdravio župnika gosta, nakon čega je don Rajko započeo sv. Misu, pozdravivši sve nazočne, župnika, domaće vjernike, vjernike iz drugih župa, te sva folklorna Društva i organizatore Večeri folklora, te zahvalio župniku Ivanu na pozivu njega i stolačkih mladih na slavlje u župu Domanovići. Sv. Misu pjevao je stolački zbor „Mladi“, a psalam i Aleluju „Klapa 6“, pod vodstvom s. Alojzije.

Dumo Rajko je u propvijedi sv. Josipa stavio svima za uzor, kao zaštitnika obitelji, kršćanskog braka, očeva i muževa, te kroz nekoliko životnih primjera prikazao kakav bi trebao biti kršćanski brak i obitelj, te sloga muža i žene, a na kraju propovijedi na sve je kršćanske brakove, a posebno na očeve zazvao Božji blagoslov po zagovoru sv. Josipa. Na kraju sv. Mise župnik don Ivan zahvalio je stolačkom Dumi na prikladnoj i praktičnoj propovijedi, zboru „Mladi“ i „Klapi 6“ na lijepom, pučkom i skladnom pjevanju, pod vodstvom časne sestre Alojzije te svima nazočnima na pobožnom sudjelovanju u sv. Misi.

Poslije sv. Mise slijedila je „Večer folklora“ u kojoj su nastupila i dva stolačka društva. HKUD „Stolac“, najbrojnija skupina mladih na ovoj večeri, nastupilo je s programom: Mješoviti bećarac, Ženski bećarac, Muški bećarac, Zavičajna pjesma i Muški trojanac, što je popraćeno prikladnim pljeskom okupljenog mnoštva.

HKUD „Bosansko izvorno kolo“ nastupilo je s bosanskim kolom uz modernu glazbu, u koje se uključio i nazočni puk ispred pozornice.

Večer folklora je završila podjelom zahvalnica i zajedničkom gozbom uz ugodno druženje i pjesmu.

domanovici01.jpg domanovici02.jpg domanovici03.jpg

domanovici04.jpg domanovici05.jpg domanovici06.jpg

domanovici07.jpg domanovici08.jpg domanovici09.jpg

domanovici10.jpg domanovici11.jpg domanovici12.jpg

domanovici13.jpg domanovici14.jpg domanovici15.jpg

domanovici16.jpg domanovici17.jpg domanovici18.jpg

domanovici19.jpg domanovici20.jpg domanovici21.jpg

domanovici22.jpg domanovici23.jpg domanovici24.jpg

domanovici25.jpg domanovici26.jpg domanovici27.jpg

domanovici28.jpg domanovici29.jpg domanovici30.jpg

domanovici31.jpg domanovici32.jpg domanovici33.jpg

domanovici34.jpg domanovici35.jpg domanovici36.jpg

domanovici37.jpg domanovici38.jpg domanovici39.jpg

domanovici40.jpg domanovici41.jpg domanovici42.jpg

domanovici43.jpg domanovici44.jpg domanovici45.jpg

domanovici46.jpg domanovici47.jpg domanovici48.jpg