Stočani na Božićnom koncertu u Pločama 2013.Župnik Ploča don Petar Mikić pozvao je našeg župnika don Rajka da s jednom svojom pjevačkom skupinom iz Stoca sudjeluje na Božićnom koncertu u Pločama na blagdan Sv. Ivana, 27. prosinca 2013. u 17,00 sati, što je naš Dumo sa zadovoljstvom i prihvatio.

Za ovaj nastup pripremala se Djevojačka skupina „Angelus“ koja je ujedno i članica stolačkog župnog Folklora. U pratnji časne Alojzije djevojke su na vrijeme došle u Ploče na zajedničku probu, a na večernji koncert je stigao i dumo Rajko.

„Angelus“ je našu župu predstavio pjesmom „Tri smo kralja s istoka mi“ i pobrali gromoglasan pljesak nazočnog puka. Nastupila je 21 skupina, klapa i zbor iz Lijepa naše i Hercegovine. Na kraju koncerta su svi zborovi zapjevali lijepu Božićnu pjesmu „Veseli se Majko Božja“, što je prihvatio i sav okupljeni puk u pločanskoj lijepoj crkvi na samoj obali.

Na koncertu je bila i nekolicina Stočana, koji su za ovu prigodu došli u Ploče, ali su nam se u župnom Pastoralnim centru pridružili i mještani Ploča koji svoje korjene vuku iz Stoca pa se poslije nastupa stvorila vrlo lijepa atmosfera uz obilati domjenak koji je pripremio pločanski župnik. Ovo je bilo zaista jedno prekrasno zajedništvovanje crkvenih pjevača i naroda Božjega na pločanskoj rivi.

ploce01.jpg ploce02.jpg ploce03.jpg

ploce06.jpg ploce07.jpg ploce08.jpg

ploce09.jpg ploce10.jpg ploce11.jpg

ploce12.jpg ploce13.jpg ploce14.jpg

ploce15.jpg ploce16.jpg ploce17.jpg

ploce18.jpg