Adventski koncert na Centru u Stocu 2013.Na Uočnicu Badnjeg dana, 23. prosinca 2013. u 16,00 sati, na Centru grada, u Stocu dogodio se veličanstveni adventski događaj. Sve župe stolačkoga kraja Stolac, Rotimlja, Stjepan Krst, Aladinići, Prenj, Domanovići i gostujuća župa Blagaj-Buna upriličile su na Centru tradicionalni Adventski koncert.

Na početku je sve nazočne pozdravio stolački župnik don Rajko Marković, izrazio svima srdačnu dobrodošlicu, zahvalio na lijepom odazivu, te svim izvođačima zahvalio na pripremljenom programu a onda pozvao da se oglase zvona i najave Adventski koncert. Zazvonila su sva tri zvona s gradskog zvonika Biskupijskog centra u Stocu u skladnim tonovima, što je okupljeni svijet s oduševljenjem prihvatio. Poslije je riječ uzela voditeljica programa studentica Jelena Šutalo, te najavljivala župu po župu u nastupu.

Svi sudjelovatelji došli su sa svojim župnicima i ostalim župljanima na Centar u Stolac u popodnevnim satima. Na Centru kod „Jaslica“ u programu od sat i pol vremena župe su, pred brojnim okupljenim mnoštvom, izvele svoj adventski program u najljepšem svijetlu, uz pjevanje župnih zborova, skupina i tamburaša svih navedenih župa, na opće zadovoljstvo svega puka. Svaki zbor izveo je po dvije adventske skladbe. Poslije duhovnog programa HKUD „Stolac“ izvelo je „Božićno veselanje“ stari pučki način slavljenja predbožićnog i božićnog vremena kroz pjesmu, svojstven samo stolačkom kraju. A da neizostane i bosanski ugođaj, stolačko HKUD „Bosansko izvorno kolo“ odigralo je na kraju bosansko kolo na radost svega nazočnog bosansko-hercegovačkog hrvatskog puka.

Poslije svega programa stolački župnik zazvao je Božji blagoslov na čitav grad i okupljeni Božji narod, čime je službeno završio prigodni program. Kao još jedno iznenađenje večeri upriličen je veličanstveni „vatromet“, na opće zadovoljstvo okupljenoga mnoštva. A onda je uslijedila ugodna adventska večer uz zajedničko druženje, razgovor i čašćenje svega okupljenog mnoštva, jer već su pristigli dragi gosti, rodbina i prijatelji, te stolački iseljenici iz čitavog svijeta koji za božićne blagdane dolaze svojim rodnim ognjištima i svojoj rodbini i prijateljima.

Stolačko zajedništvovanje u gradu na Bregavi nastavljeno je dugo u noć u ugodnoj i lijepoj adventskoj večeri. Bogu hvala na ovakvim radosnim susretima.

advent01.jpg advent02.jpg advent03.jpg

advent04.jpg advent05.jpg advent06.jpg

advent07.jpg advent08.jpg advent09.jpg

advent10.jpg advent11.jpg advent12.jpg

advent13.jpg advent14.jpg advent15.jpg

advent16.jpg advent17.jpg advent18.jpg

advent19.jpg advent20.jpg advent21.jpg

advent22.jpg advent23.jpg advent24.jpg

advent25.jpg advent26.jpg advent27.jpg

advent28.jpg advent29.jpg advent30.jpg

advent31.jpg advent32.jpg advent33.jpg

advent34.jpg advent35.jpg advent36.jpg

advent37.jpg advent38.jpg advent39.jpg

advent40.jpg advent41.jpg advent42.jpg

advent43.jpg advent44.jpg advent45.jpg

advent46.jpg advent47.jpg